Frakt

Leveranstid 

Vi försöker alltid att skicka din beställning nästkommande vardag när PostNord har upphämtning hos oss. Vi skickar alltid direkt hem till din dörr med Mypack home. Vi skickar våra varor i isolerade paket med en frysgel i för att varorna ska hållas frysta under leveransen till kunder över HELA Sverige. 

 

PostNord

PostNord kommer och hämtar paketen hos oss Måndag och Tisdag och levereras oftast till din dörr dagen efter. I vissa fall kan leveranserna ta 2-3 dagar, men vi ser till att packa rejält med kylelement och isolering så att du kan vara säker på att köttet kommer fram till dig väl kylt. Vi skickar då på måndag eller tisdag så att ditt paket inte blir liggande över helgen hos PostNord. PostNord levererar till HELA Sverige.

 

Frakttemperatur

Allt kött är fryst (under -18ºC) när det skickas. När det sedan kommer fram till dig kan det i vissa fall ha tinat något i kanterna, men det är ingen fara för köttets kvalitet och det är definitivt ingen hälsorisk.

Vi garanterar att ditt kött aldrig når en temperatur över 8ºC under frakten. Om detta av någon outgrundlig anledning ändå har hänt så kontakta oss gärna, så ser vi till att vi löser det för dig på bästa sätt.

Viltkött är väldigt hållbart, mycket tack vare sin låga fetthalt, så det går alltid bra att frysa in köttet igen utan att det tar någon nämnvärd skada. Vi rekommenderar dock alltid att hålla köttet väl kylt under 8ºC och att konsumera det inom 7 dagar från att det kommit fram till dig.

 

Fraktkostnad 

Frakten är gratis för beställningar över 1000 kr.

Det kan vara en komplicerad och relativt dyr process att skicka kött till slutkund på ett säkert och hållbart sätt. Det är väldigt viktigt att köttet hela tiden transporteras under rätt förhållanden och i rätt temperatur. Detta kräver speciella förpackningar och en så snabb leverans som möjligt, vilket gör transporten relativt dyr.

Därför tar vi ut en fraktkostnad på 129 kr för beställningar mellan 0 kr och 1000 kr för att det ska täcka en del av våra transportkostnader.